Στα 85.200 ευρώ οι ετήσιες απολαβές του προέδρου και αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ

Αγγίζει τις 4.000 ευρώ ο μισθός του προέδρου στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Το “αμαρτωλό”, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ΚΕΕΛΠΝΟ πρόκειται σύντομα να αλλάξει μορφή, προκειμένου να καλύψει τις προδιαγραφές που έχει θέσει η σημερινή πολιτική ηγεσία.
Στο παρά πέντε των αλλαγών, οι αρμόδιοι υπουργοί εξέδωσαν απόφαση, με την οποία τακτοποιούν μία εκκρεμότητα που υπήρχε από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν είχε περάσει τροπολογία για τους μισθούς της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ στο νομοσχέδιο για τις ΤΟΜΥ.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο πρόεδρος του Κέντρου λαμβάνει μηνιαίως 3.900 ευρώ, εφόσον έχει διοριστεί με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Ο αντιπρόεδρος έχει μισθό 3.200 ευρώ, εφόσον είναι και αυτός πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Σε περίπτωση που ο αντιπρόεδρος επιλέξει καθεστώς μερικής απασχόλησης, ο μισθός του διαμορφώνεται στα 2.400 ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται οι πάσης φύσης αποδοχές.
Η απόφαση ισχύει από τις 7 Αυγούστου 2017 και το ετήσιο κόστος της αναμένεται να ανέλθει στα 35.500 ευρώ για το προηγούμενο έτος και στα 85.200 ευρώ από φέτος.
Σημειώνεται πως η θητεία του σημερινού διοικητικού συμβουλίου, η σύνθεση του οποίου παρατίθεται πιο κάτω, λήγει στις 13 Μαρτίου 2020.

Ρόζενμπεργκ

Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο χειρουργός και αναπληρωτής καθηγητής ΕΚΠΑ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ (φωτό).
Πρόκειται για έναν δραστήριο γιατρό, ο οποίος έχει διακριθεί για το επιστημονικό του έργο, αλλά και την εθελοντική του προσφορά.
Υπήρξε συνιδρυτής και επί πολλά έτη πρόεδρος των Ελλήνων Γιατρών του Κόσμου και από το 2007 διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο ΕΚΠΑ “Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας”.
Στο ενεργητικό του έχει πλήθος αποστολών ιατρικής ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Τερζίδης

Σημαντική δράση στον χώρο των ανθρωπιστικών μη κυβερνητικών οργανώσεων, έχει αναπτύξει και ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο Αγάπιος (Άγης) Τερζίδης (φωτό) είναι παιδίατρος, με την πιο πρόσφατη θέση του αναπληρωτής διευθυντής της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών.
Έχει εξειδικευτεί σε θέματα υγείας ευπαθών ομάδων - μετακινούμενων πληθυσμών, καθώς και στην υγεία της αναπαραγωγής. Έχει συμμετάσχει σε εθνικές και διεθνείς αποστολές των Γιατρών του Κόσμου, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και της ΜΚΟ PRAKSIS.
Είναι ιδρυτικό μέλος των Γιατρών του Κόσμου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Επιπλέον Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου