Νέα βάρη στους πολίτες μετά το κόψιμο 300.000.000 από τον ΕΟΠΥΥ

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:


   «Η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να μην αφήσει τίποτα όρθιο, στο πέρασμά της, ούτε στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2017, η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, μειώνει τον προϋπολογισμό του Εθνικού Οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) κατά 300.000.000 ευρώ. Μειώνει δηλαδή την λειτουργική επάρκεια ενός Οργανισμού, που σηκώνει το κύριο βάρος της περίθαλψης των πολιτών. 
    
Η Κυβέρνηση, όμως, προχωρά και ένα βήμα παραπέρα, εκτιμώντας ότι τα έσοδα του Οργανισμού θα αυξηθούν και οι απλήρωτες υποχρεώσεις του θα μειωθούν. 

Με άλλα λόγια, επενδύουν σε δεδομένα που δύσκολα θα βγουν. Επιχειρούν άλμα στο κενό, με τελικό θύμα τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αφήσει τα απατηλά όνειρα και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα.
    
     Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να εξηγήσει από που "αντλεί" την αισιοδοξία της για την "αναμενόμενη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του ΕΟΠΥΥ", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο του προϋπολογισμού. 

        Η Υγεία δεν αποτελεί πεδίο για μαθητευόμενους μάγους και εκκολαπτόμενους ταχυδακτυλουργούς. Ένα σύγχρονο κοινωνικό Κράτος απαιτεί λειτουργικές, αποτελεσματικές και προσβάσιμες υπηρεσίες και δομές Υγείας. Μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή. Μοναδική διέξοδος είναι η Συμφωνίας Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου