Ράπισμα ΠΟΕΔΗΝ κατά Τσίπρα: Διέλυσε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας & τώρα θέλει να την φτιάξει

Καθημερινά ραπίσματα στην κυβέρνηση με αφορμή το τοπίο στην υγεία επιρρίπτει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ χθες εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά καυστική έναντι του Πρωθυπουργού, τονίζοντας, ότι οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους την Πρωτοβάθμια Δημόσια Υγειονομική Περίθαλψη του κου Τσίπρα. Ο κος Τσίπρας διέλυσε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τώρα θέλει να τη φτιάξει.

Τα Κέντρα Υγείας στενάζουν από τις ελλείψεις υλικών, προσωπικού και οι εναπομείναντες υπάλληλοι, εργάζονται χωρίς να πληρώνονται εφημερίες, νυχτερινά και αργίες, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:
Ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί ως πλασιέ των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας, προσφέροντας υπηρεσίες με μικρή έκπτωση.
Λειτουργούσαν 390 Μονάδες (πρώην Ιατρεία ΕΟΠΥΥ) και σήμερα λειτουργούν 200. Έκλεισε σχεδόν το 50% των Μονάδων εκ των οποίων οι μισές στη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σε 29 Δήμους όλης της χώρας δεν υπάρχουν ειδικευμένοι Ιατροί στο Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (Κέντρα Υγείας, Πολυϊατρεία, συμβεβλημένοι Ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ), σε 140 Δήμους δεν υπάρχει Καρδιολόγος, σε 110 Δήμους δεν υπάρχει γυναικολόγος και 70 Δήμους έμειναν χωρίς Παιδίατρο.
Οι Ασφαλισμένοι πληρώνουν τον Ιατρό και το μεγαλύτερο ποσοστό των φαρμάκων {μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τη διαφορά μεταξύ γενοσήμων (που εγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ) και πρωτοτύπων}. Πληρώνουν συμμετοχή στις Εργαστηριακές και Διαγνωστικές εξετάσεις. Ένας απλός αιματολογικός έλεγχος ρουτίνας στον Ιδιωτικό Τομέα στοιχίζει 50ευρώ συμμετοχή του ασφαλισμένου.
Όμως οι ασθενείς πληρώνουν και στα επείγοντα των Νοσοκομείων καθότι απαραίτητες εξετάσεις είναι εκτός λίστας κάλυψης από τον ΕΟΠΥΥ.
Προσέρχονται Ασθενείς στα επείγοντα εφημερεύοντος Νοσοκομείου με υποψία εμφράγματος. Οι Ιατροί κρίνουν ότι πρέπει να γίνουν μια σειρά από αιματολογικές εξετάσεις και ο Ασθενής καλείτε να πληρώσει, κάποιες από αυτές που δεν εγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ.
Αυτή είναι η Δωρεάν Περίθαλψη του κου Τσίπρα. Να τους χαιρόμαστε, καταλήγει η Ομοσπονδία, θυμίζοντας ότι το Καραβάνι της Υγείας συνεχίζει τον δρόμο του και την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου θα εκκινήσει από το ΕΚΑΒ στις 7πμ, θα διέλθει από όλα τα Νοσοκομεία του κέντρου και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας, μία πορεία 10 χιλιομέτρων.
Η ΠΟΕΔΗΝ δίνει ραντεβού εκείνη την ημέρα, λέγοντας ότι θα είμαστε όλοι εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου