Κέλλας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τις συντάξεις σε επιδόματα & τους συνταξιούχους σε απόρους

Καυστικός για ακόμη μία φορά προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αλλά και προς τα θέματα της υγείας και  πρόνοιας, εμφανίστηκε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ κ.Χρήστος Κέλλας, μιλώντας στην εκδήλωση της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων στη Θεσσαλονίκη.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατεδάφισε και την υγεία», υποστήριξε ο Λαρισαίος πολιτικός, προσθέτοντας, ότι «μετέτρεψαν τις συντάξεις σε επιδόματα και τους συνταξιούχους σε απόρους».
«Υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση κατά κύριο λόγο, αδιοίκητο των νοσοκομείων επί οκτάμηνο, ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι κύριες αιτίες της δραματικής κατάστασης που βρίσκεται ο χώρος της υγείας σήμερα»
Το προσωπικό των νοσοκομείων, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, έχει ελαττωθεί κατά 4.000 άτομα στους 18 μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 25.000 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 6.000 θέσεις γιατρών με τους ηπιότερους υπολογισμούς. Αύξηση κατά 100% των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μειωμένη επιχορήγηση των νοσοκομείων κατά 300 εκ. €!!! 1,45 δις το 2014 και 1,15 δις το 2016, ο προϋπολογισμός».

Στη συνέχεια ο κ. Κέλλας, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, το περασμένο Σάββατο από τη ΔΕΘ, υποστήριξε:
«Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε δωρεάν πρόσβαση των 2.500.000 ανασφάλιστων πολιτών στις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.
Καμία επιπλέον μέριμνα δεν ελήφθη για τους ανασφάλιστους επί ΣΥΡΙΖΑ. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, είχε διασφαλίσει με δύο σχετικές υπουργικές αποφάσεις, την καθολική σχεδόν κάλυψη των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας.
Είπε ο Πρωθυπουργός, πως μέρος των χρημάτων από τις τηλεοπτικές άδειες, θα πάνε στη μεταρρύθμιση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Μόνο που τα συγκεκριμένα χρήματα τα “έταξε” παντού. Εδώ και τα χρήματα του ΕΣΠΑ που η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ του 2014 για την ΠΦΥ προσπαθούν να τα δώσουν στις ΜΚΟ της ψυχικής υγείας. Και για ποια ακριβώς Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, μιλάνε;
Εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας, πως τους επόμενους μήνες, τα Δημόσια Νοσοκομεία θα ενισχυθούν με 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς.
Μόνο που στις 2/4/2015 ο ίδιος, είχε υποσχεθεί 4500 προσλήψεις μέσα στο 2015, από τις οποίες δεν έγινε καμία.
Και ήταν το 2014 η Κυβέρνηση της ΝΔ που με Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το σημερινό Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε εγκρίνει και εντάξει στον προϋπολογισμό του 2015, 4500 θέσεις τακτικού προσωπικού για το Υπουργείο Υγείας και στην απόφαση αυτή στηρίζονται οι προκηρύξεις προσλήψεων σήμερα».
«Τι βλέπουμε όλοι μέσα στα νοσοκομεία;», αναρωτήθηκε ο κ. Κέλλας,
«Χειρουργεία κλειστά, μεγάλες λίστες αναμονής για χειρουργεία λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και αναλώσιμα που φθάνουν τον ένα χρόνο. Για πρώτη φορά κλείνουν τμήματα δημοσίων νοσοκομείων. Για πρώτη φορά γενικοί γιατροί Κ. Υ αποσπώνται στα αντίστοιχα νοσοκομεία για εφημερία, με αποτέλεσμα τα Κ. Υ να μένουν χωρίς γιατρούς. 150 κρεβάτια ΜΕΘ παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού. Κατήργησαν δήθεν το 5ευρω στα νοσοκομεία και Κ.Υ και χάθηκε ένα έσοδο 15 εκατομμύρια ευρώ. Αντ’ αυτού έκαναν περικοπές μισθών, συντάξεων κύριων και επικουρικών, αύξησαν τις κρατήσεις υπέρ υγείας και κατήργησαν το ΕΚΑΣ. Και από τα χρήματα αυτά, ελάχιστα φτάνουν στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ.
Μετέτρεψαν τις συντάξεις σε επιδόματα και τους συνταξιούχους σε απόρους».
Και συνέχισε,
«Όσο για το ΕΚΑΒ, παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα», για να καταλήξει λέγοντας πως «τα νοσοκομεία λειτουργούν χάρη στις ηρωικές προσπάθειες ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού. Σε όλους αυτούς, σε όλους εσάς, υποκλίνεται καθημερινά η ελληνική κοινωνία».
«Διέλυσαν την υγεία, όπως διαλύουν καθημερινά όλους τους τομείς της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Κάνουν αδιανόητες παρεμβάσεις σε κάθε θεσμό-πυλώνα της δημοκρατίας, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα τους επιτρέψουν να διατηρήσουν τη δύναμη της εξουσίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το μόνο θετικό που θα έχει κατορθώσει μέχρι την ημέρα που θα παραδώσει την εξουσία, είναι να διαλύσει κάθε αριστερή πλάνη, κάθε αριστερό μύθο, που πλάστηκε επί δεκαετίες στη χώρα αυτή και που τελικά ναρκοθέτησε την ίδια την πορεία της», υπογράμμισε ο Λαρισαίος βουλευτής ο οποίος κλείνοντας, απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα.
«Απλώνουμε το χέρι μας σε κάθε συμπολίτη, που έχει αντιληφθεί πλέον το μέγεθος της απάτης και του ζητάμε να στηρίξει την μοναδική κυβερνητική πρόταση, που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου