Μπλοκάρουν το «χρυσό» μπόνους 4 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί του ΠΙΣ ! Τι αποφάσισαν

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να θέλει να μοιράσει 4 εκατ. ευρώ σε στελέχη του Οργανισμού ως μπόνους για την εκκαθάριση, αντίθετη άποψη έχουν όμως οι γιατροί.
Ειδικότερα αντιδράσεις προκαλεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο η τροπολογία που ψηφίστηκε και επιτρέπει στον ΕΟΠΥΥ να δίνει μπόνους ακόμη και 4 εκατ. ευρώ σε όσους ασχολούνται με την εκκαθάριση των παλαιών χρεών του Οργανισμού και επιβάλουν πρόστιμα.

Η προμήθεια ορίζεται στο 2% των συνολικών προστίμων που θα επιβληθούν και μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 4 εκατ. ευρώ. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που πρώτο αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Πρόστιμα με…μπόνους στο προσωπικό του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινά σαφάρι ελέγχου σε γιατρούς, κλινικές, διαγνωστικά».

Από πολλούς θεωρήθηκε πρόκληση μέσα στην κρίση να δίνονται «χρυσά» μπόνους, τη στιγμή μάλιστα που οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ είναι απλήρωτοι. Οι φαρμακοποιοί από την άλλη θεωρούν ότι υπάρχει όφελος στο να επιβάλλονται πρόστιμα. Δείτε ΕΔΩ τι λένε οι φαρμακοποιοί: «Φαρμακοποιοί: «Έχει συμφέρον ο ΕΟΠΥΥ να επιβάλει πρόστιμα»! Δείτε τη διάταξη με τα «μπόνους» 4 εκατ.ευρώ»

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος πάντως κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ του, έλαβε ομόφωνα απόφαση να προσβληθεί η τροπολογία «περί εκχώρησης (του 2%) της περικοπής από τους παρόχους υγείας, για μη σύννομη κατάθεσηπαραστατικών, σε κάθε εμπλεκόμενο υπάλληλο και μη που ασχολείται με τη διαδικασία της εκκαθάρισης».

Σύμφωνα με το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: «Το ποσό αυτό εφόσον περικόπτεται νομίμως, να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό ΠΦΥ του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος σήμερα είναι αρκετά χαμηλός (102 εκ. ευρώ), ώστε να κατευθύνεται στη περίθαλψη των ασθενών πρώτιστα, καθώς επίσης στην πρόσληψη νέων ιατρών, για τη κάλυψη των αναγκών της περίθαλψης. Δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε«κυνηγούς κεφαλών», για να εισπράξουν ποσό από τις περικοπές, πράγμα που προσβάλλει την ανθρώπινη και ιατρική αξιοπρέπεια».

Να σημειωθεί ότι οι νέες συμβάσεις με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥθα πρέπει να γίνουν έως το τέλος του μήνα καθώς οι παλαιές λήγουν στις 30.6.2016.

Ο ΠΙΣ ζητά να γίνουν συμβάσεις και με νέους γιατρούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν σήμερα προβλήματα επιβίωσης μέσα στη κρίση.


Ο ΠΙΣ σημειώνει με τη σειρά του για τους νέους γιατρούς: «Είναι απαράδεκτο να οδηγηθούμε σε νέα ανανέωση και να στερήσουμε από το νέο ιατρό μία σύμβαση οδηγώντας τον στην ανεργία, στην υπαλληλοποίηση με χαμηλούς μισθούς και τη μετανάστευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου