Υποχρεωτική η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τα γυαλιά όρασης στον ΕΟΠΥΥ

Μόνο μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα χορηγούνται από σήμερα τα οπτικά είδη στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να κάνει υποχρεωτική την εν λόγω διαδικασία, προκειμένου να αποφύγει την τεράστια σπατάλη και την αδυναμία ελέγχου με τις χειρόγραφες γνωματεύσεις.

Όσοι  δεν έχετε εγγραφεί μπορείτε να το πραγματοποιήσετε ακολουθώντας την παρακάτω διεύθυνση: Διαδικασία εγγραφής ιατρών στο e-ΔΑΠΥ για μελλοντική έκδοση γνωματεύσεων και αναλώσιμων υλικών.

Η εφαρμογή ενεργοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα μόνο για τους οφθαλμιάτρους για την συνταγογράφηση οπτικών. Όπως βλέπετε παραπάνω μπορείτε να πάτε στο πεδίο συνταγογράφηση και να συμπληρώσετε τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν.
Οι ασφαλισμένοι δεν θα χρειάζεται να επισκέπτονται τους ελεγκτές γιατρούς μετά τη χορήγηση της συνταγής για γυαλιά όρασης ή άλλο οπτικό είδος.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλα τα ιατροτεχνολογικά υλικά, όπως οπτικά, ορθοπεδικά βοηθήματα, επιθέματα, υλικά κολοστομίας, αναλώσιμα για διαβητικούς και αναπνευστικές συσκευές.

Δαπάνη

Με τον τρόπο αυτό, επιχειρεί να ελέγξει τη δαπάνη, η οποία – σε ετήσια βάση – ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Ενδεικτικό του χάους που επικρατεί είναι ότι οι συνταγές για τα υλικά αυτά χορηγούνται σήμερα σε περισσότερα από 200 περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και του ΙΚΑ.
Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα μπορούν να ελέγχονται άμεσα οι γιατροί που τα χορηγούν, καθώς με το σημερινό καθεστώς, ακόμη και αν κάποιος χορηγήσει 20 αναπηρικά καροτσάκια την ίδια μέρα, ο ΕΟΠΥΥ θα το πληροφορηθεί έπειτα από πέντε μήνες!

Συμμετοχή

Με το νέο σύστημα, ο ασφαλισμένος θα πληρώνει στον προμηθευτή μόνον το ποσό που του αναλογεί, ανάλογα με την προβλεπόμενη συμμετοχή στη δαπάνη, και ο ΕΟΠΥΥ θα εξοφλεί στη συνέχεια τον πάροχο.
Η διαδικασία που ισχύει σήμερα προβλέπει χορήγηση γνωμάτευσης από τον γιατρό στον ασφαλισμένο, ο οποίος την υποβάλει στη συνέχεια στον ελεγκτή και ακολουθεί η αγορά του υλικού.
Dr tSiLi

6 σχόλια:

  1. Αν γνωρίζετε για την αναγραφή γυαλιων ,στο πλαίσιο ποσοστο σημμετοχής ασθενούς τι γράφουμε? Ευχαρηστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως γνωρίζετε τον αριθμό της απόφασης (ή το πρωτόκολλο) που αναφέρεται το άρθρο;
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τον Αύγουστο του 2014 δεν μου έχουν καταθέσει ακόμα το ποσό των 100 ευρώ .που να απευθυνθώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήθελα και εγώ τον αριθμό πρωτοκόλου, ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχει τεθεί σε ισχύ το ότι "Με το νέο σύστημα, ο ασφαλισμένος θα πληρώνει στον προμηθευτή μόνον το ποσό που του αναλογεί, ανάλογα με την προβλεπόμενη συμμετοχή στη δαπάνη, και ο ΕΟΠΥΥ θα εξοφλεί στη συνέχεια τον πάροχο." ? ή πέραν της ηλεκτρονικής συνταγογραφησης ακόμη να αλλάξει η διαδικασία και ο ασφαλισμένος τρεχει σε ικα και ελεγκτές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή