Παράταση των επικουρικών ιατρών μέχρι τέλος του 2015 υποσχέθηκε ο Υπουργός Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο, πραγματοποίησε δύο συσκέψεις, μία χθες το βράδυ και μία σήμερα το πρωί. Και στις δύο συσκέψεις, οι οποίες είχαν διαφορετική σύνθεση τοπικών εκπροσώπων και εκπροσώπων φορέων, συμμετείχαν κατόπιν επιθυμίας του κ. υπουργού, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Ρόδου - Κω - Καλύμνου και ο Αναπλ. Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου. 

Ο Διοικητής κ. Βασίλης Παπανικόλας, αναφέρθηκε στα προβλήματα και των τριών Νοσοκομείων, επικεντρώνοντας ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο της Ρόδου και παρέδωσε λιτό γραπτό υπόμνημα των θεμάτων που έθεσε στον κ. υπουργό. Συμπληρωματική τοποθέτηση έκανε και ο Αναπλ. Διοικητής Ρόδου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος, ενώ στις ερωτήσεις του κ. Υπουργού απάντησαν και ο Διοικητής και ο Αναπλ. Διοικητής. 
Ο Διοικητής κ. Βασίλης Παπανικόλας έθεσε επίσης, ενώπιον του υπουργού, το αίτημα προς τον παριστάμενο Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Αθανάσιο Παπαρούπα, οι τοπικές δομές του ΠΕΔΥ να συνδράμουν την κεντρική δομή της Υγείας στα Δωδεκάνησα, που είναι το Νοσοκομείο της Ρόδου, στο οποίο και συμφώνησε ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ και η εξειδίκευση αυτής της συνδρομής ανατέθηκε στους Διοικητές της 2ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου της Ρόδου.

Ο Υπουργός Υγείας, στο τέλος ανακοίνωσε:

1. Την παράταση για 1 χρόνο των επικουρικών ιατρών των οποίων η θητεία λήγει το αμέσως προσεχές διάστημα, με άμεση νομοθετική ρύθμιση.

2. Την σύντομη προκήρυξη θέσεων επικουρικών ιατρών με 3ετή θητεία, για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα Νοσοκομεία μας,

3. Την απόφαση του για διαμόρφωση ειδικού πλαισίου για τις νησιώτικες δομές υγείας και τη μελέτη ειδικών κινήτρων για τα νησιά για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον ειδικοτήτων για τις οποίες οι προκηρύξεις πλήρωσης των αντίστοιχων θέσεων, αποβαίνουν άγονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου