ΕΟΠΥΥ: ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΒΑΣΕΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ


Στα πλαίσια της σύννομης και αναγκαίας παραπομπής ασθενών για διαγνωστικές πράξεις και μέχρι την ολοκλήρωση των διαγνωστικών πρωτοκόλλων θεσπίζονται άμεσα οι κατευθυντήριες οδηγίες. 

Η μη τήρηση των κατευθυντηρίων οδηγιών από τους θεράποντες ιατρούς αποτελεί για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ένδειξη για τη διενέργεια στοχευμένου ελέγχου των παραπεμπτικών για τις διαγνωστικές πράξεις που συνταγογράφησε ο συγκεκριμένος ιατρός, ο οποίος υποχρεούται να αιτιολογήσει την αναγκαιότητα της διαγνωστικής πράξης. Ο εν λόγω ιατρός υποχρεούται να αιτιολογήσει την αναγκαιότητα της διαγνωστικής πράξης σε σχέση με τo ICD-10.

Δείτε τις ενδείξεις  Διαγνωστικών εξετάσεων: ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ.ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ.ΑΛΛΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΛΑΦΟΝ ΜΠΗΚΑΝ..ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ..ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ.ΟΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΠΧ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ..ΕΔΩ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή