Τι ισχύει με τις επισκέψεις που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ;


Σε τηλεφωνική επικοινωνία με συμβούλους του προέδρου του ΕΟΠΥΥ έλαβα τις κάτωθι απαντήσεις:

Ζήτησα την θέση τους σχετικά με την καταχώρηση στο e-diagnosis των ιατρικών επισκέψεων, αφού ούτως η άλλως καταχωρούνται στο e-ΔΑΠΥ.

Είναι ακόμα υποχρεωτική η καταχώρηση στο e-diagnosis αφού δεν γίνεται απευθείας καταγραφή στο e-ΔΑΠΥ. Δήλωσαν πως το έχουν υπόψη τους και θα το αλλάξουν σύντομα!

Σχετικά με τις 200 επισκέψεις το μήνα. Ρωτήθηκαν τι ισχύει τελικά. Οι απαντήσεις διφορούμενες.

Ο ένας μου έλεγε για τις πρώτες 200. Ο άλλος για τα ραντεβού που προγραμματίζει ο ιατρός για όλη τη διάρκεια του μήνα.

Ρωτήθηκαν γιατί δεν βγάζουν ανακοίνωση που να αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά για τα πρώτα 200 ραντεβού.


Απάντησαν πως δυσκολεύονται να πουν τα πρώτα 200 ραντεβού γιατί φοβούνται πως θα υπάρχουν γιατροί που θα κλείσουν την πρώτη ημέρα τα 200 !!!

Τους ανταπάντησα πως σε αυτούς τους ιατρούς να κάνουν έλεγχο πραγματικό και ηλεκτρονικό. Διότι πάνω από 30 άτομα με την έως τώρα λειτουργία της e-syntagografisis ήταν αδύνατη, μόνο αν ήταν 5 άτομα συγχρόνως και συνταγογραφούσαν θα μπορούσε να καλύψει τα 200 άτομα την πρώτη ημέρα κάποιος συνάδελφος.

Γενικά υπάρχει μπάχαλο και σε αυτό.

Το σίγουρο είναι πως το εβδομαδιαίο πλαφόν δεν ισχύει και άφησαν να εννοηθεί πως θα γίνουν εκ των υστέρων έλεγχοι για τον τρόπο που κατανέμονται τα ραντεβού που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Οπότε ή από το ΣΔΟΕ ή από τον ΕΟΠΥΥ θα έχουμε σύντομα εξελίξεις.

Έχω να παρατηρήσω πως τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών η δουλειά στα φαρμακεία ήτανμείον 60% και αντιστοίχως στα ιατρεία.

Τα φαρμακεία βέβαια δεν πουλάνε μόνο φάρμακα! 

Πρέπει να καταλάβουμε πως:

Το νόημα της συνταγογράφησης δεν είναι η αμοιβή του ιατρού αλλά της μηνιαίας παρακολούθησης και της τροποποίησης της φαρμακευτικής αγωγής όπου αυτή χρειαστεί.
Ωστόσο οι συνάδελφοι που συνταγογραφούν χωρίς να παρακολουθούν τους ασθενείς ας προσέξουν διότι ευτελίζουν και υποβαθμίζουν το ρόλο μας.

Κανένα φάρμακο δεν πρέπει να συνταγογραφούμε εκ των υστέρων.

Καμιά συνταγογράφηση σε ασθενή που δεν παρακολουθούμε τακτικά.

10 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 10ΕΥΡΑ
    ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σχετικα με το οριο των 200 επισκεψεων πουθενα επισημως δεν αναφερεται οτι καταργηθηκε το εβδομαδιαιο πλαφον (50). Αντικατεστησαν το εβδομαδιαιο email με την επισκεψη του e-diagnosis για να εχουν online μια πιο αμεση εικονα των πληρωτεων επισκεψεων του καθε ιατρου χωρις αυτο να σημαινει κατ' αναγκη και καταργηση των 50 επισκεψεων/βδομαδα. Προσωπικα το βρισκω καλυτερο απ'τα συνεχομενα 200 και αν υπαρχει τροπος θα ηθελα να τους το μεταφερετε. Απ'την περσινη εμπειρια των 80 επισκεψεων ΙΚΑ στους ιατρους ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ φανηκε οτι αυτες εξανεμιζονταν στις 4-5 πρωτες ημερες του μηνα και μετα περιμενες παλι τον επομενο ενω μ'αυτο ξερεις πρακτικα οτι στις αρχες καθε εβδομαδας (Δευτερα-Τριτη) θα εισαι δωρεαν κι αν δεν μπορεις καποια βδομαδα πας στις επομενες. Αλλωστε νομιζω οτι με βαση τα περσινα λαθη εφτιαξαν το εβδομαδιαιο. Τελος παντων πρακτικα αν κλεινεις τα 200 καθε μηνα τι νοημα εχει αν τα κλεινεις λιγα - λιγα καθε βδομαδα ως το τελος του μηνα η συνεχομενα ως τις 10-12 του μηνα; Αφου εισαι εντος οριων ισα ισα που εξυπηρετεις ως το τελος του μηνα σταδιακα. Μην ψαχνουμε τροπους να ζοριζομαστε με τοσα πιο σημαντικα προβληματα. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ζήτημα δεν είναι το πως κατανέμονται οι 200 επισκέψεις, αλλά το αν ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει αυτές εγκαίρως. Η πολυπλοκότητα της υποβολής των επισκέψεων από τον γιατρό έχει ήδη οδηγήσει πολλούς γιατρούς σε αποχώρηση και λήξη της σύμβασης. Θα μπορούσε να αρκεί η ηλεκτρονική καταχώρηση των επισκέψεων κατά το πρότυπο του Οίκου Ναύτου. Ο ΟΠΑΔ δεν είχε ανώτατο όριο επισκέψεων. Τώρα που ο έλεγχος είναι άμεσος μπορεί να εντοπισθεί η ύποπτη συνταγοφράφηση αρκεί να υπάρχει βούληση προς τούτο. Ασφαλώς η συνταγοφράφηση είναι σημαντική ιατρική πράξη και ας μην την ευτελίζουμε, όπως δεν χρειάζεται να ευτελίζουμε π.χ. την έκδοση γνωματεύσεων , βεβαιώσεων και πιστοποιητικών. Η ύπαρξη πολλών από τις συντάξεις αναπηρίας είναι δείκτης ηθικής κατάπτωσης. Συνάδελφοι ας κρατήσουμε ψηλά το κύρος της αποστολής μας. Ας μην γινόμαστε υπάλληλοι δικηγόρων και γραφείων κηδειών ας παραμείνουμε ΓΙΑΤΡΟΙ. Δεν χρειαζόταν να σπουδάζουμε την επιστήμη με τις χρονικά μεγαλύτερες βασικές σπουδές τις μακροχρόνιες εξειδικεύσεις και την διαρκή εκπαίδευση για αθέμιτο κέρδος, υπάρχουν απλούστεροι τρόποι.
    Να είστε όλοι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι νοήμα έχει να βλέπει κανείς τα πρώτα 200 άτομα δωρεάν χωρίς να μπορεί να προγραμματίζει τα ραντεβού του; Τι θα πεί Δευτέρα-Τρίτη μόνο ΕΟΠΥΥ μέχρι να γεμίσουν τα 50 άτομα; Σημαίνει ότι:
    α) δεν βάζεις τάξη όταν θα πλακώνουν όλα αυτά τα άτομα μαζί στο ιατρείο για να προλάβουν ραντεβού, αν δεν έχεις γραματειακή υποστήριξη (πολύ εύκολο με την αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ που πρακτικά δεν υπάρχει...)
    β) Το ιατρείο γίνεται εξωτερικό ιατρείο νοσοκομείου ή ΙΚΑ με μπούγιο και φασαρία και πίεση χρόνου, και χάνεται το πλεονέκτημα της επικοινωνίας και του ελέγχου των ασθενών και της ποιότητας παροχής υπηρεσιών του ιδιωτικού ιατρείου.
    Μήπως στο ΙΚΑ πριν δεν κανόνιζαν εκ των προτέρων τα ραντεβού; Εμείς θα στερηθούμε του δικαιώματος να προγραμματίζουμε τα ραντεβού μας;
    Κλείνουμε 50 άτομα ανα εβδομάδα ραντεβού. Αν στο μεταξύ προκύψει κάποιος άλλος προς εξέταση, επιβαρύνεται την αμοιβή. Απλό. Ξεκάθαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ 5 ΛΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΟΠΟ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ Ή ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΑ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ,ΕΝΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ , ΕΝΑΣ ΩΡΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΜΕ 50 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ 2-3 ΜΕΡΕΣ; ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ.
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙ.
    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ, ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ αντιλαμβάνομαι πως οι 200 πρώτοι ασθενείς μηνιαίως που εξετάζονται+/-παίρνουν συνταγή ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. Ο 201ος πληρώνει, όποτε και αν εμφανιστεί, ακόμη και στις 23:59 της τελευταίας ημέρας του μήνα, είτε με ραντεβού είτε όχι. Η κατανομή των δωρεάν ραντεβού σε 50 εβδομαδιαίως ή-πολύ χειρότερα-σε 10 ημερησίως που κάνουν πολλοί συνάδελφοι είναι παράνομο.
    Έχω την εντύπωση όμως ότι ο ΕΟΠΥΥ άφησε σκόπιμα αυτή τη γκρίζα ζώνη στον "κανονισμό" της συνεργασίας του με τους γιατρούς για να τους κλείσει το μάτι, ότι μπορούν να βάλουν και ζεστό χρηματάκι στην τσέπη ;)
    Το πράγμα δεν είναι απλό και ξεκάθαρο. Και αυτό σκόπιμα.
    Είναι σιωπηρή συνέχιση των έξτρα "χαρτακίων" που γράφονταν στον ΟΠΑΔ, πχ, και ήταν επίσης παράνομο.
    Αυτές είναι αναξιοπρέπειες, συνάδελφοι!
    Αποφασίστε αν θέλετε να είστε αφεντικά ή υπάλληλοι στο ίδιο σας το ιατρείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήταν όλα πολύ πιό απλά αν ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος δεν έμπαινε στον ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΝ ΠΛΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΟΠΥΥ, ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΔΙΧΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΦΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΤΟ ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ... ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ! ΤΟ ''ΠΑΡΑΝΟΜΟ'' ΤΩΝ 50 ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠ'ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΜΑΣΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ, ΕΝΩ ΤΟ ''ΝΟΜΙΜΟ'' ΤΩΝ 200 ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΩΝ 'ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ' ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!!) ΟΤΙ ΤΑ 10 ΕΥΡΩ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ 'ΚΑΘΑΡΑ'! ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΓΩ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ '50' ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΠΟΤΕ ΙΣΩΣ 'ΠΑΡΑΝΟΜΑ' ΔΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ 200 ΤΟ ΜΗΝΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ 50-50 Η 200 ΜΟΝΟΜΙΑΣ;; ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΡΣΙ ΜΕ ΤΑ 80 ΙΚΑ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΕΜΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΙΣΟΜΕΡΩΣ ΑΝΑ ΒΔΟΜΑΔΑ. ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΝΩ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ) ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (ΡΑΝΤΕΒΟΥ)Η ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ Η ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΕ ΕΥΚΑΙΡΕΙ Η ΘΥΜΗΘΕΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ. ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ 200 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην Γαλλία η διατιμημένη αμοιβή της ιατρικής επίσκεψης είναι 22 Ευρώ. Εδώ από 20 την πήγαν 10. Ας συμφωνήσουμε ΟΛΟΙ να παίρνουμε 20 (όταν τελειώνουν οι 200)διαφορετικά υποβαθμίζουμε και ευτελίζουμε μόνοι μας τον ρόλο μας. Έχουμε πολλούς λόγους να μην ανήκουμε στον ΕΟΠΥΥ. Άλλωστε μπορούμε να πιστοποιηθούμε και να εξετάζουμε ιδιωτικά ενώ συνταγογραφούμε μέσα στο σύστημα, διαφορετικά δικαιώνουμε την αλαζονεία και το αντιιατρικό μένος πολιτικών τύπου Λοβέρδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με τις δηλώσεις του ο Σουλιώτης δείχνει ότι είτε δεν γνωρίζει το θέμα είτε προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για δικούς του σκοπούς. Είτε θα καταργηθούν τα ραντεβού και τα ιατρεία θα γίνουν ένα απέραντο μπάχαλο είτε θα υπάρχουν ΚΑΙ ΔΕΝ θα υπάρχει δυνατότητα ελέγχου από τον ΕΟΠΥΥ. Ο "έλεγχος" μέσω του e-diagnosis που δουλεύει ρολόι μόνο αυτή την ώρα (πριν λίγο πέρασα κάτι επισκέψεις) είναι αστείος σαν πρακτική.
    Στο κάτω κάτω αν τους έφαγε ο καημός για τους ασθενείς ας αναλάβουν οι ίδιοι (ο ΕΟΠΥΥ) να κανονίζουν τα ραντεβού των ιατρών να ηρεμήσουμε και λίγο από τα τηλέφωνα ό,τι ώρα να'ναι.
    Σχετικά με το σχόλιο του kastor να πω ότι κατ'αρχήν η επίσκεψη ΔΕΝ είναι στα 10 ευρώ, αλλά στα 9 (μεικτά). Όποιος δει αυτό το εξτρα ευρώ να σφυρίξει! Και 2ον, δεν θα αισθανόμουν και πολύ άνετα να πάρω 20 ευρώ για να γράψω μια συνταγή. Το κάνω όταν εξετάζω εκτός ταμείου, αλλά δεν θα έπαιρνα 20 για συνταγές απλά και μόνο επειδή θα μπορούσα να "εκβιάσω" τον ασφαλισμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή