Παύση διαδικασίας της ρύθμισης που καθορίσθηκε με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 478/29.3.11)

Θέμα: «Παύση διαδικασίας της ρύθμισης που καθορίσθηκε με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 478/29.3.11) »

I. Σας γνωρίζουμε ότι από 01.01.2012 παύει να ισχύει η διαδικασία που καθορίσθηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 478/Β729.3.11), καθώς και με τις σχετικές Εγκυκλίους και Γενικά Έγγραφα της υπηρεσίας μας για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ και από τους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ γιατρούς.

Ως εκ τούτου οι γιατροί ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα μπορούν να εξετάζουν/συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος μέγρι και 31.12.11 και θα πληρωθούν για τις επισκέψεις που θα αφορούν μέχρι και το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Από 01.01.2012 η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τόσο για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ όσο και για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα παρέχεται από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).



II. Από 01.01.2012 θα αναρτηθεί τόσο στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ όσο και στο δικτυακό τόπο των υπόλοιπων εντασσόμενων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ασφαλιστικών φορέων (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ), η λίστα του νέου φορέα υγείας που θα περιλαμβάνει τους συνεργαζόμενους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γιατρούς.

Οι σχετικές ανακοινώσεις και οδηγίες για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για να συνεργαστούν με το νέο φορέα υγείας μπορούν να αναζητούνται στην ιστοσελίδα των εντασσόμενων στον ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικών φορέων.

Οι γιατροί που θα περιλαμβάνονται στη λίστα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα εξετάζουν τους ασφαλισμένους των εντασσόμενων στον Οργανισμό ασφαλιστικών φορέων.

Για τις διαδικασίες που θα ισχύουν από 01.01.2012 και μετά θα σας δοθούν οδηγίες από το νέο φορέα υγείας.


Ακριβές αντίγραφο                                                               Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Η προϊσταμένη Γραμματειακής

Υποστήριξης & Διοικητικής Μέριμνας                             

ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή , ενώ απομένουν λίγες μέρες, δεν γνωρίζουν τι θα ισχύει από 1-1-12.
    Θα υπάρχει ανώτατο όριο (plafon) επισκέψεων και αν ναι μετά την συμπλήρωση τι θα ισχύει;
    Οι μόνιμοι του ΙΚΑ ποιους θα εξετάζουν και με τι όρους;(κατά πράξιν; σε συγκεκριμένο ωράριο; και μετά το ωράριο τι θα ισχύει;)
    Η κατά πράξιν επίσκεψη πως θα κατοχυρώνεται; με "χαρτάκια" ή ηλεκτρονικά.κ.λ.π.
    Είμαι σίγουρος πως δεν γνωρίζουν τις απαντήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δεχθώ ότι θα υπάρξουν εκείνοι που αποδέχθηκαν τους ταπεινωτικούς όρους και θα ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ. Όπως φαίνεται να επιβαρυνθούν και με άλλα έξοδα ώστε από τα 10 ευρώ να μην μένει σχεδόν τίποτα. Υπάρχουν τα Α4 που θα γράφονται τα φάρμακα και οι εξετάσεις. Υπάρχουν τα ιδιωτικά συνταγολόγια όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία κάθε επίσκεψης για να υποβάλλονται στον ΕΟΠΥΥ προς πληρωμή και από όλα αυτά τα έξοδα θα πρέπει να πληρώνουν και τις ασφαλιστικές εισφορές . Υπολογίστε τι μένει τελικά. Θέλω να αναφερθώ στον περίφημο ΑΜΚΑ. Ο ΑΜΚΑ θα αντικαθιστούσε κάθε άλλον αριθμό ,ως ο μοναδικός. Μοναδικός αριθμός υπάρχει και είναι ο ΑΦΜ, που δεν αποκαλύπτει κανένα προσωπικό δεδομένο (ηλικία). Δικαιούμαι να συμπεράνω ότι μυρίζει σκάνδαλο. Παρ΄ όλα αυτά στις καταστάσεις του ΕΟΠΥΥ χρειάζεται να αναγράφονται ένα σωρός στοιχείων πέραν του ΑΜΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή